Gå-före!

GÅ-FÖRE! är en ledarskapsutbildning för dig som är ung och leder andra unga och/eller barn. Utbildningen vänder sig till ledare i åldrarna 18 – 30 år som är engagerad i en förening med bas i Skåne. Du kanske är fotbollstränare eller styrelseledamot i en scoutförening? Kanske är du aktiv i en barnrättsorganisation eller allmänt nyfiken på ledarskapsfrågor?

Nytt från 2018 är att det finns ett antal platser för icke föreningsaktiva personer också!

Föreläsningarna hålls av noga utvalda förebilder som alla anses vara experter inom respektive område. Under träffarna varvas föreläsningar med diskussioner och övningar. Vid träffarna serveras mat och skrivmaterial finns på plats. Alla träffar sker i Lund. Efter utbildningen får du som deltagare ett intyg/diplom som specificerar de olika momenten.

Värdet av en utbildningsplats uppgår till 12 000 kr, men tack vare generöst stöd från Skåneidrotten, Sparbanksstiftelsen Finn och Euro Finans är utbildningen kostnadsfri för samtliga deltagare. Totalt finns det 25 utbildningsplatser.

Ledarskapsutbildning

Nästa utbildning sker under våren 2020. Nedan kan du se hur planeringen sett ut för hösten 2019.

Program

LÖRdag 7 SEP
kl. 10.00-13.00
Ann Safstrom Lanner
ANNE säfström Lanner - hr-chefens syn på framtid ledare

Introduktion av Stéfanie Feldman, grundare och ordförande för Föreningen Förebild. 

tisdag 10 sep
kl. 17.30 - 20.30
Paul Übelacker
PAUL ÜBELACKER - inspirerande LEDARSKAP

– Varför är feedback viktigt? 
– På vilket sätt kan jag som ledare ge konstruktiv feedback?

En utmaning med att ge feedback, är svårigheten att ge feedback på beteendenivå. I denna utbildning är utvecklingsmålet att ledaren blir skickligare på att ge konstruktiv feedback på det en individ gör eller säger.

torsdag 26 sep
Kl. 17.30-19.30
Marco Vega
Marco vega - inkluderande ledarskap

– Inkluderande ledarskap och rättigheter
– Demokrati, jämställdhet och frihet
– Hälsa & sexualitet

Tisdag 8 okt
kl. 17.30 - 21.00
Annica Gilbertsson
ANNICA GILBERTSSON - ENERGY MANAGEMENT

– Varför är det viktigt att du som ledare värderar din egen energi?
– Vad kan man jobba med för att skapa positiv energi i sig själv och i en arbetsgrupp?

Jag heter Annica Gilbertsson och det är jag som har grundat EnergyManagement. EnergyManagement handlar om konsten att skaffa vanor som skapar positiv energi och som gynnar både våra prestationer och vårt välbefinnande.

Jag ser mycket fram emot vår workshop tillsammans! Där kommer jag att skicka med er insikter, kunskap och verktyg som har med er energi att göra och som ni kommer att ha nytta av i både privatliv och arbetsliv och i er roll som ledare.

lördag 12 okt
Kl. 13.00-14.30
Linus Thörnblad
linus thörnblad - förebygg stress och hitta balansen i livet

Väggen och den långa vägen tillbaka!

Föreläsning i samarbete med Skåneidrotten under Skåneveckan för psykisk hälsa. Det finns möjlighet för dig som är intresserad att delta under hela dagens program. Mer information om detta kommer separat till deltagarna under höstens Gå Före!

Tisdag 22 okt
kl. 17.30 - 20.30
Gitte Nählinder crikel
gitte nählinder - kommunikation, en viktig del av ledarskapet

Allt vi säger och gör är kommunikation och därför går det inte att undvika att kommunicera. Att man som ledare är medveten om att kommunikation kan uppfattas på många olika sätt – samt att ha en strategi för detta – är en betydelsefull ingrediens i ett gott ledarskap. 

Tisdag 5 nov
kl. 17.30 - 20.30
Stefan Svensson
stefan svensson - ledande värdskap

– Hur skapar jag ett vinnande evenemang genom att arbeta med värdskap, service och organisation?
– Vad kännetecknar ett vinnande evenemang?

De senaste 20 åren har jag jobbat med evenemang, försäljning och marknadskommunikation. Jag har även spelat fotboll på elitnivå.

Efter min aktiva karriär har jag ideellt varit ungdomstränare. Varje dag möter jag ungdomar som kommer till idrottsplatsen för att lära sig mer om fotboll, men även för att träffa sina vänner. Detta ger enormt mycket tillbaka till mig. Jag ser fram mot att få vara en del av er utveckling mot att bli ännu bättre ledare.

lördag 9 nov

Johan Pellas
Magnus Björn-Bentzén
Johan Pellas & MAGNUS BJÖRN-BENTZÉN - mediaträning

Öppen föreläsning. Observera dag. Tid meddelas senare. 

Tisdag 19 nov
kl. 17.30 - 20.30
Albin Tingsvall
albin tingsvall - allt jag förlorade genom att vinna

– Jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter från idrotten och psykologin och hoppas kunna hjälpa unga ledare i deras viktiga arbete

Albin Tingsvall, ambassadör för Förebild, psykolog och fd. elithandbollsspelare, författare till boken ”Allt jag förlorade genom att vinna”.

torsdag 21 nov
kl. 17.30
Lennart M
Avslutning & Utvärdering

Festlig avslutning med middag och diplomutdelning för dig som deltagit i årets utbildning, med möjlighet att ta med en förebild i ditt liv, någon som betyder extra mycket. Vi får dessutom lyssna på föredraget Det lilla extra med vår styrelseledamot Lennart Malmbjer.