Ledarskap

Gå före

Ledarskapsutbildning för ledare i åldrarna 18 – 30 år

Förläsningar

Öppet för alla

Intressanta föreläsningar med tema som stress, psykisk hälsa och sociala medier

Information

I samhället

Alltid med skyddsfaktorer för barn och unga i fokus

Ledarskapsutbuildingen - gå före!

GÅ-FÖRE! är en ledarskapsutbildning för dig som är ung och leder andra unga och/eller barn. Utbildningen vänder sig till ledare i åldrarna 18 – 30 år som är engagerad i en förening med bas i Skåne. Du kanske är fotbollstränare eller styrelseledamot i en scoutförening? Kanske är du aktiv i en barnrättsorganisation eller allmänt nyfiken på ledarskapsfrågor?

Nytt från 2018 är att det finns ett antal platser för icke föreningsaktiva personer också!

Syftet är att stärka det personliga ledarskapet för såväl livet som för yrkeslivet och vår förhoppning är att det du som ledare lär dig kommer hela din förening eller organisation till gagn. Föreläsningar varvas med diskussioner och övningar. Efter utbildningen får du som deltagare ett intyg/diplom som specificerar de olika momenten. Nästa Gå före!-utbildning startar till hösten 2019 – varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Värdet av en utbildningsplats uppgår till 12 000 kr, men tack vare generöst stöd från Skåneidrotten, Sparbanksstiftelsen Finn och Euro Finans är utbildningen kostnadsfri för samtliga deltagare. Totalt finns det 25 utbildningsplatser.

go_fore_diplom

 
Det var en grym sammanhållning i gruppen, fantastiska ledare och föreläsare som inspirerade mig

 
Jag har fått nya vänner och nya kontakter i andra föreningar

 
Det var fantastiskt att vi fick lära oss så mycket på så kort tid

 
Jag har växt genom alla möten och fått ökat självförtroende i mitt ledarskap

Denna satsning ligger helt i linje med vad vi aktivt vill stödja och vi är stolta över samarbetet med Föreningen Förebild. Det är viktigare än någonsin att ungdomar kan identifiera sig med bra förebilder.
Katarina Andrén
VD Sparbanksstiftelsen Finn

Föreläsningar och informationssatsningar

Vi på Förebild arrangerar både föreläsningar och informationssatsningar – alltid med skyddsfaktorer för barn och unga i fokus. Våra tre senaste satsningar har haft tema stress och psykisk ohälsa, stöd i föräldrarollen kring Valborgsfirande och sociala medier.

Vi skräddarsyr även föreläsningar eller informationssatsningar – kontakta oss gärna!

 

Tack ska ni ha och fantastiska föreläsare! Ett guldkorn till ambassadör och en fantastisk förebild, Linus Thörnblad, som berättar sin historia på ett berörande, fint och ändå enkelt sätt. Stress och psykisk ohälsa är ett ämne som angår alla. Tillsammans gör vi skillnad!- Följare på facebook

-Följare på Facebook

"Berusad - Det började i Lund" blir bok

Utställningen ”Berusad – det började i Lund” blir nu bok, tack vare stipendium från Sten K Johnsons stiftelse.

Medverkande Lundaprofiler är bland annat: fotbollsspelaren Behrang Safari, höjdhopparen Linus Thörnblad, journalisten Cecilia Nebel, krögaren Calle Henriksson, Lugis Tomas Axnér, prästen KG Hammar. Tillsammans sätter vi ljuset på de goda förebildernas inspirerande tankar, val i livet och handlingar.

berusad_logo